
TEORİ VE MODERN ARMONİ PROGRAMLARI
Teori ve Modern Armoni I. Seviye
Program Süresi: 10 Hafta (2 saat/ Hafta)
Modern Müzik Armonisine giriş niteliğinde olan bu çalışma başlığı Müzik disiplinin temel yapı taşlarını pratik eden bir içeriğe sahiptir. Katılımcılar bu çalışma içerisinde müziğin kullandığı dili öğreneceklerdir. Hepimizin bildiği gibi Müzik kendine özel semboller ile sesleri/sessizlikleri organize ederek çalışmaktadır. Dolayısıyla bu çalışma başlığı ile: Notasyon, ritmik yapı, ölçülendirme, anahtarlar, transpoze etme gibi temel başlıklar pratik edilecektir.
Teori ve Modern Armoni II. Seviye
Program Süresi: 10 Hafta (2 saat/ Hafta)
Modern Müzik Armonisinin ikinci bölümünü oluşturan bu çalışma başlığı; Interval ilişkilerini inceleyerek başlayacak ve Aralıklar, Majör ve minör diziler, Beşli çember ile tonalite kavramı çalışılacaktır. Diyatonik Majör diziden türeyen 3 ve 4 sesli akor kurulumları çalışılacaktır. Diyatonik Majör dizinin dereceleri üzerine akorların oluşturulması ve fonksiyonel ilişkileri içerisinde kadans ilişkileri incelenecektir. Majör tonda temel armonik ve melodik analizler ile başlıklar pekiştirilecektir.
Teori ve Modern Armoni III. Seviye
Program Süresi: 10 Hafta (2 saat/ Hafta)
Tüm tonlar, gamlar major-minor ve diatonik makamlar (mod), aralıklar, temel akor sesleri, 3 ve 4 sesli akorlar. Akor bağlanışları kadanslar. Major ton basit armonik analiz. Akorlarda gerilim (tension) sesi kullanımı. Basit form bilgisi. Melodik analiz.
Teori ve Modern Armoni IV. Seviye
Ali Perret ile
Program Süresi: 10 Hafta (2 saat/ Hafta)
Minor tonlar ve analiz. Modal değişim akorları, 32 ölçülük standart formatta parça analizleri. Armonik, biçim ve melodik analiz. Akor üstü üçlüleri (upper structure triads).
Sentetik makamlar,
modern Caz armoni ve analizi.
Modal Armoni ve Kompozisyona Giriş
Ali Perret ile
Program Süresi: 10 Hafta (2 saat/ Hafta)
Penta tonik diziler, kullanımı, 4’lü ve 2’li armoni, çözülmeleri, makamların armonik yapısını ve kullanımı, sentetik diziler, kombinasyon armoni kullanımı (3’lü, 4’lü armoni), akor kuruluşları, motif, motifin geliştirilmesi, melodi/armoni ilişkisi,